Deze site is een activiteit van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers van Nederland.

Waarom smaken de producten van de warme bakker en banketbakker zo goed? Dat gaan we hier - gedeeltelijk - onthullen. We hebben een aantal bakkers gevonden die vrijuit spreken over hun ambachtelijke geheimen. Over de passie voor puur, de hartstocht voor heerlijk en de liefde voor het vak. Bekijk de filmpjes, lees de verhalen... en ontdek het geheim van de warme bakker!


Warme bakkers en banketbakkers

Warme bakkers en banketbakkers zijn ambachtelijke bakkers. Ambachtelijke bakkers maken alles zelf. Dus geen kant-en-klaar, geen fabrieksbaksels, maar vers en eerlijk bereid. Elke dag weer! En gemaakt met liefde voor het vak. En dát proeft u. Niet voor niets luidt de slogan: 'Met zorg gemaakt, met smaak gegeten'.

Ovenvers en overheerlijk

Bij de warme bakker en de banketbakker zit je gebakken, want nergens krijg je lekkerder en verser brood en banket dan daar. Logisch, want zij zijn de echte specialisten voor brood en banket. Elke dag zetten de warme bakkers van Nederland hun beste beentje voor om hun klanten te verwennen en te verrassen met ovenverse, gezonde producten, die niet alleen voeden, maar ook verwennen. De warme bakker maakt zijn producten op ambachtelijke wijze. Zijn eigen recepten en bereidingswijzen maken hem uniek. Omdat de producten direct uit de bakkerij in de winkel worden gelegd, zijn de producten ovenvers en overheerlijk.

Lekker veel keuze

Je raakt niet uitgekeken bij de warme bakker. Ze hebben een groot brood- en banketassortiment. Van stevig waldkornbrood tot smakelijk vloerwit. Van een heerlijk belegd ciabattabroodje tot een trendy bagel. Van zalige bonbons tot feestelijk gebak. Met steeds weer nieuwe lekkere creaties van smaak, vorm, ingrediënten en kwaliteit.

Met zorg gemaakt, en dat proef je!

De warme bakkers zijn ambachtslieden met hart voor hun product en verstand van zaken. Van grondstof tot eindproduct. De warme bakker zet zijn beste beentje voor, zodat zijn producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De zorg waarmee de warme bakker zijn producten omringt, krijgt een vervolg in de bakkerswinkel. Daar kun je rekenen op persoonlijke bediening en een goede service. Ovenvers, overheerlijk brood en banket zijn nooit ver weg, want met 4.300 bakkerswinkels is er altijd wel eentje in de buurt!

button tv spot

De tv-spot van de warme bakker gaat over dát wat de warme bakker uniek maakt: de passie en hartstocht voor het ambacht, zoals die al generaties lang wordt doorgegeven. De spot draait om een oudere en een jonge bakker; vader en zoon. Hun relatie staat symbool voor de liefde die de warme bakker heeft voor zijn vak. Dat wordt letterlijk bezongen in een nieuw bakkerslied. Klik hier voor de liedtekst.