Deze site is een activiteit van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA), namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers van Nederland.

Waarom smaken de producten van de warme bakker en banketbakker zo goed? Dat gaan we hier - gedeeltelijk - onthullen. We hebben een aantal bakkers gevonden die vrijuit spreken over hun ambachtelijke geheimen. Over de passie voor puur, de hartstocht voor heerlijk en de liefde voor het vak. Bekijk de filmpjes, lees de verhalen... en ontdek het geheim van de warme bakker!


Als bakker ben je lekker bezig!

Als bakker werk je elke dag aan puur en eerlijk. En dat is elke dag weer anders! Het is een vak voor wie liefde voor lekker heeft. Een creatief ambacht dat rijk is aan tradities, maar waar ook gewerkt wordt met de modernste technieken. Dankzij die technieken zijn de werktijden bijvoorbeeld een stuk gunstiger geworden.

Interesse? Kijk dan voor een vakopleiding op www.bakkersvak.nl. Heb je al een bakkersopleiding en zoek je een baan in de branche? Kijk dan op www.nbc.nl/vacaturebank.bakker in opleiding


Bakker in opleiding:

"Het zijn echt hele leuke lessen
en er is lekker veel praktijk"

 

 

bakker in praktijk


Bakker in de praktijk:

"Eerlijke producten maken
waar elke dag behoefte aan is"

 

 

 

button tv spot

De tv-spot van de warme bakker gaat over dát wat de warme bakker uniek maakt: de passie en hartstocht voor het ambacht, zoals die al generaties lang wordt doorgegeven. De spot draait om een oudere en een jonge bakker; vader en zoon. Hun relatie staat symbool voor de liefde die de warme bakker heeft voor zijn vak. Dat wordt letterlijk bezongen in een nieuw bakkerslied. Klik hier voor de liedtekst.